Exposición. El Paisatge un fet creatiu. Concha Ibañez

Exposición. El Paisatge un fet creatiu. Concha Ibañez

Exposición. El Paisatge un fet creatiu. Concha Ibañez

INFORMACIÓN ARTÍSTICA:
Artista: Concha Ibañez

INFORMACIÓN TÉCNICA:
Cámara: Panasonic HDC-SD700

INFORMACIÓN DE PRODUCCIÓN:
Género: Documento + entrevista. /
Duración: 7,22 min
Lugar: Centro de Arte Sant Boi
Realización: Carlos Cercós
Producción:
Fecha de producción: Noviembre de 2014.

TEMA:
De Concha Ibáñez m’ha admirat sempre la seva convicció. Des de ben jove que volia ser pintora i, amb una forta voluntat decidí que s’hi dedicaria plenament, de forma professional, cosa que aconseguí ja fa molts anys, malgrat les evidents dificultats de l’època en que ho va fer i tenint en compte també la qüestió de gènere.
Es podria caure en el parany de veure la pintura de Concha Ibáñez només com paisatge, però no és pas això, va més ellà. Ella es val de les formes i colors d’un territori, un indret determinat, un paisatge, si, del qual ella n’extreu tot allò que la seva sensibilitat atenta l’hi suggereix, en fa abstracció, que podem definir de paisatge, o no.
He tingut el privilegi de veure les obres que aquí s’exposen, moltes d’elles ja conegudes per mi, donat els anys d’amistat i col•laboració que ens uneixen, refermant el que penso i em fan sentir.
Veient la seva obra atentament, observarem, que va caminant constantment cap a la profunditat del seu jo propi, que no es queda en l’anècdota, en la superfície. Evoluciona des de l’interior, dialogant i segurament discutint també amb si mateixa.
Els llocs, els títols, Tarragona, Venècia, Castella, Lanzarote, Cuba, només per dir-ne uns quants, son filtrats a través de la mirada i el seu sentir absolutament personal. Aquí hi ha una completa mostra, un tast impagable de diferents períodes, amb un ventall de colors, formes, matisacions i textures on la imaginació de l’espectador lliurament pot completar l’obra segons el seu tarannà.
Escoltant-ho tot, veient-ho tot, però sense deixar-se portar per modismes, o influències externes a aconseguit ser ella, inconfusible i d’un llenguatge absolutament contemporani.
En la present exposició, Concha Ibáñez ens mostra un conjunt de dibuixos recents que, a part de la seva vàlua intrínseca, ens fa evident la seva vitalitat creativa posant de manifest la importància del dibuix com a obra de primera, independent i complementari a l’hora de tot el seu treball i una vida entregada a l’Art.
Ferran Soriano
Juliol de 2014

MÁS INFORMACIÓN:

Álbum de fotos

  Álbum de Pequeñas historias

  Pequeñas Historias Olvidadas

  Álbum de Instalaciones Audiovisuales

  Instalaciones Audiovisuales
  To top ↑