Promo. Exposición Silencis forçats

Promo. Exposición Silencis forçats

Exposición Silencis forçats


Vídeo promocional de la exposició “Silencis forçats”. La mostra “Silencis forçats” parla de la vida quotidiana de les persones ateses als centres de salut mental .Una exposició sobre els trastorns mentals al llarg de la història

INFORMACIÓN ARTÍSTICA:
Artista:

INFORMACIÓN TÉCNICA:
Cámara: Sony HVR-V1E

INFORMACIÓN DE PRODUCCIÓN:
Título: Silencis forçats
Género: Reportaje + spot expo
Duración: 7 min
Lugar: Museo de Sant Boi
Realización: Carlos Cercós
Producción: Museu de Sant Boi
Fecha de producción: 2010

TEMA:
El diumenge dia 18 d’abril 2010 s’obre a la sala d’exposicions de Can Torrents la exposició “Silencis forçats”, una mostra produïda pel Museu de Sant Boi amb l’objectiu de donar a conèixer la vida i el tracte que han rebut al llarg de la història les persones amb trastorns mentals.
Un viatge en el temps.
La mostra viatja en el temps per explicar com ha evolucionat històricament la percepció col•lectiva de la salut mental: la visió màgica de l’antiguitat, els abusos durant l’edat mitjana i els empresonaments d’èpoques més recents.Silencis forçats és una idea original del Museu de Sant Boi realitzada en col•laboració amb els de Martorell i Santa Coloma de Gramenet. El recorregut històric de l’exposició es complementa amb peces cedides per diversos museus de la província: un gravat de Goya i un aparell d’electroxoc, entre altres objectes; un audiovisual, a càrrec del grup de teatre Imagina del complex assistencial Benito Menni, que recrea diferents sotuacions al voltant de la vida de les persones amb trastorn mental; un film sobre els hospitals de Sant Boi al final del franquisme, obra del santboià Francesc San Agustín, i un vídeo de Josep Palau i Fabre sobre l’escriptor Antonin Artaud.
Silencis forçats és una idea original del Museu de Sant Boi realitzada en col•laboració amb els museus de Martorell i Santa Coloma de Gramenet i que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Sant Boi, ciutat referent en salut mental.
L’exposició vol lluitar contra l’estigma que encara avui pateixen les persones amb trastorn mental i s’afegeix a la tasca municipal per fer de Sant Boi un referent en el camp de la salut mental.

MÁS INFORMACIÓN:

Álbum de fotos

    Álbum de Pequeñas historias

    Pequeñas Historias Olvidadas

    Álbum de Instalaciones Audiovisuales

    Instalaciones Audiovisuales
    To top ↑